در زمانهای قدیم مصریان باستان پوست خود را با استفاده از سنگهای زبر و دندانهدار بهآرامی ماساژ میدادند تا لایههای مرده پوست از بین بروند. بهاینترتیب راه برای تنفس و خونرسانی به لایههای زیرین پوست باز میشد و آسیبهای پوستی کمکم از بین میرفتند. میکرونیدلینگ یکی از روشهای جدید برای درمان آسیبهای پوستی بهخصوص جای زخم، جوش و آکنه است که از همین روش الهام گرفته است. البته مشخص است که این روش کم تهاجمی به اندازه روشی که مصریان برای زیبایی پوست خود به کار میبردند، خشن و دردناک نیست و با درد بسیار کمی همراه است.
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ انجام میشود. این دستگاه دارای سوزنهای بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست در آن سوراخهایی ایجاد میکنند. این سوراخها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم میکنند. این داروها که دوز و نوع آنها با توجه به شرایط فرد بیمار و نوع آسیب پوستی او تعیین شدهاند، از طریق روزنههای ایجاد شده وارد لایههای پوست میشوند و با تحریک سلولهای پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن را آغاز میکنند. داروهای مورداستفاده در این روش معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند. موادی که به تحریک سلولهای پوستی کمک میکنند و روند تولید کلاژن و بازسازی پوست را تسریع خواهند کرد.
اصلیترین کاربرد میکرونیدلینگ رفع چین و چروکها و خطوط چهره است. با توجه به اینکه این روش باعث افزایش تولید کلاژن و تحریک بافتهای پوست میشود، باعث ترمیم بافتهای پوست و برطرف شدن چین و چروکها و افتادگیهای ایجاد شده در اثر افزایش سن خواهد شد. از این روش میتوان برای از بین بردن فرورفتگیهای ناشی از بخیه، زخم، جوش و آکنه نیز استفاده کرد. کلاژنهایی که در اثر تحریک سلولها با میکرونیدلینگ ساخته میشوند، لایههای آسیبدیده پوست را ترمیم میکنند. همچنین بعد ز ترمیم جای روزنههای ایجاد شده در این روش، جای زخمها و جوشهای قدیمی نیز تا حدی ترمیم میشود.
